Jaakko Kuusisto

Ajankohtaista
Link to homepage
Paavali Jumppanen ja Jaakko Kuusisto konsertoivat 12.5.2020

07/05/2020

Pianisti Paavali Jumppanen ja viulisti Jaakko Kuusisto esiintyvät Enontekiön kirkosta lähetettävässä konsertissa tiistaina 12. toukokuuta 2020 klo 19. Konsertti lähetetään osoitteessa konserttikotiin.fi, ja se on katsottavissa myös 7 päivän ajan konsertin jälkeen. Liput maksavat 10 € ja ne tulevat myyntiin samalla sivustolla torstaina 7. toukokuuta. Koronapandemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi kirkkoon ei voida ottaa yleisöä paikan päälle.

Paavali Jumppanen ja Jaakko Kuusisto ovat tehneet musiikillista yhteistyötä jo noin 25 vuoden ajan monin eri tavoin. Heidän yhteisen ohjelmistonsa kulmakiveksi on muodostunut Ludwig van Beethovenin kymmenen sonaattia pianolle ja viululle, jotka ovat tänä vuonna erityisen ajankohtaisia säveltäjän 250-vuotisjuhlan johdosta. Enontekiön kirkon konsertissa kuullaan sonaatit nro 5 F-duuri ’Kevätsonaatti’ ja nro 7 c-molli.

Konsertti on uuden Konsertti Kotiin -sivuston ensimmäinen lähetys. Sivustoa kehitetään parhaillaan Jaakko Kuusiston aloitteesta, ja sen pyrkimyksenä on luoda erityisesti klassisen musiikin ja jazzin sisällöille räätälöity palvelu, joka tähtää kestävään tapaan välittää streaming-konsertteja yleisölle poikkeusaikana ja muutoinkin. Liput konsertteihin ostetaan suoraan sivustolta, ja konsertit ovat katsottavissa suorana lähetyksenä ja mahdollisesti myös jälkikäteen, mikäli konsertin järjestäjä niin haluaa.

Konsertin videotuotannosta vastaa Saha Prod Oy ja äänitekniikasta Livepaletti Oy, molemmat oululaisia toimijoita.

Konsertin toteuttamisen mahdollistaa Arctic Pulse -hankkeen taloudellinen tuki. Interreg Nordin rahoittama Arctic Pulse kokoaa yhden brändin alle pohjoisen alueen kulttuuria kärkenään musiikki. Arctic Pulse vie pohjoissuomalaisia artisteja esiintymään Ruotsiin ja Norjaan ja tuo esiintyjiä naapurimaista Pohjois-Suomeen. Samalla kannustetaan artisteja rajat ylittäviin yhteistuotantoihin. Korona-pandemian aikana Arctic Pulse osallistuu mielellään luoviin toimiin, joiden avulla saadaan pohjoisen alueen musiikki kuuluviin myös poikkeusoloissa.

Konsertin yhteistyökumppaneita ovat myös Hetan Musiikkipäivät r.y. sekä Enontekiön seurakunta.


 
LEAVE A COMMENT:

Name:

Comment: