Jaakko Kuusisto

Ajankohtaista
Link to homepage
Jaakon viulukonsertolle kansainvälistä kiitosta

19/12/2013
Kommentteja (1)

Jaakko Kuusiston viulukonsertto kerää kiitosta kansainvälisissä levyarvioissa. Ruotsalaisen BIS Recordsin heinäkuussa 2013 julkaisema The Red Violin –levy sisältää Kuusiston konserton lisäksi John Coriglianon viulukonserton sekä Kuusistolta orkesteriteoksen Leika. Ylistystä saavat osakseen myös molempien konserttojen solisti Elina Vähälä sekä Kuusiston johtama Sinfonia Lahti.

Arvovaltaisen Gramophone-lehden kriitikko Guy Rickards toteaa että ”konserton finaalin rytminen energia sekä lyyrisyys ovat valtavan vetovoimaisia”. Uusi-Seelantilaisen The Dominion Postin John Button pitää levyä ”taivaanlahjana viulumusiikin ystäville” ja kutsuu Kuusiston konserttoa teokseksi ”jonka kaikki viulistit haluaisivat soittaa”.

Saksalaisen klassik.com -verkkolehden kriitikko Florian Schreiner pitää levyä ”mestariteoksena” ja kehuu orkesterin ”intohimoa sekä äänen kauneutta”, mainiten myös soiton tarkkuuden ja tasapainon erinomaisiksi. Toisen verkkojulkaisun, MusicWeb Internationalin Dave Billinge toteaa Kuusiston konserton ”vaativan ja saavan äärimmäisen taiturimaisen esityksen häikäisevän taitavan Elina Vähälän käsissä”. Myös arvostetun The Strad -lehden Tim Homfray vakuuttuu Elina Vähälän esityksestä: ”Vähälä tulkitsee Kuusiston konserton vaikuttavalla melodisella kauneudella, persoonallisuudella ja auktoriteetilla, sekä sen huomattavien teknisten vaatimusten täydellisellä hallinnalla.”

Tuorein tunnustus levylle tulee Hufvudstadsbladetilta – se on valinnut albumin yhdeksi vuoden 2013 parhaista levyistä, todeten Kuusiston musiikin olevan ”helposti lähestyttävää olematta kuitenkaan banaalia.” Kotimaisista arvioista niinikään Yleisradion kriitikko Kare Eskola kiittelee levyn vahvaa kokonaisuutta: ”Sinfonia Lahti ja BIS ovat julkaisseet kiinnostavimman levynsä pitkään aikaan, eikä ihme että pääosassa on Jaakko Kuusisto”, ja Helsingin Sanomien Jukka Isopuro toteaa Elina Vähälän olevan ”tätä nykyä viulisteistamme loisteliain”.20/07/2017, 16:01

LEAVE A COMMENT:

Name:

Comment: