Jaakko Kuusisto

Ajankohtaista
Link to homepage
Kaksi astetta

02/12/2013
Kommentteja (1)

Keväällä 2014 toteutuu pitkään suunniteltu yhteistyö, kun lauluyhtye Rajaton sekä Jaakko ja Pekka Kuusisto lähtevät yhteiselle kiertueelle. Tässä tänään 2.12. asiasta annettu tiedote:

Kun muusikkoveljekset, viulistit Jaakko ja Pekka Kuusisto, vuonna 2011 esiintyivät vierailevina artisteina lauluyhtye Rajattoman konsertissa Canberran musiikkifestivaalilla Australiassa, syntyi ajatus kokonaisen yhteisen konserttiohjelmiston tekemisestä. Tämä idea on nyt edennyt toteuttamisvaiheeseensa: Kaksi astetta saa kantaesityksensä Oulun Musiikkijuhlilla perjantaina 7.3.2014, minkä jälkeen produktio viedään mittavalle konserttisalikiertueelle ympäri Suomen.

Luvassa on tekijöidensä näköinen konsertti: musiikin ovat säveltäneet esiintyjät itse, ja sovitukset ovat muotoutuneet intensiivisten harjoitussessioiden tuloksena. Kokoonpanon yhteenlaskettu musiikillinen osaaminen on hämmästyttävän laaja-alainen, joten instrumentaatio laajenee kuudesta lauluäänestä ja kahdesta viulusta ennalta-arvaamattomiin suuntiin. Rajattoman tunnistettavan ja omaleimaisen yhtyelaulusoundin sekä Kuusiston veljesten uskomattoman musikaalisen ja mielikuvitusrikkaan pelimannimeiningin yhdistelmä on jotain, mikä jokaisen suomalaisen musiikinystävän on koettava. Laulujen sanoitukset ovat maamme eturivin tekstintekijöiden Paula Vesalan, Jarkko Martikaisen, Paavo Westerbergin ja Juha Itkosen käsialaa, ja esityksen ohjaa Minna Vainikainen.

Kaikkia mukanaolijoita koskettavaksi teemaksi, ja sitä kautta esityksen punaiseksi langaksi, nousi huoli ihmisen toiminnasta johtuvasta ilmastonmuutoksesta. Nimi Kaksi astetta viittaa optimistisimpiin arvioihin maapallon keskilämpötilan noususta vuoteen 2100 mennessä. Nimivalinnallaan artistit haluavat korostaa nimenomaan optimismin merkitystä – tarkoitus on herättää kuulijoissa ajatuksia omasta suhteestaan ilmastonmuutokseen ja mahdollisuuksistaan vaikuttaa sen hillitsemiseen.

Konserttikiertueen tuottaa Sublime Music Agency Oy www.sublime.fi

 20/07/2017, 16:01

LEAVE A COMMENT:

Name:

Comment: