Jaakko Kuusisto

Ajankohtaista
Link to homepage

07/05/2020

Pianisti Paavali Jumppanen ja viulisti Jaakko Kuusisto esiintyvät Enontekiön kirkosta lähetettävässä konsertissa tiistaina 12. toukokuuta 2020 klo 19. Konsertti lähetetään osoitteessa konserttikotiin.fi, ja se on katsottavissa myös 7 päivän ajan konsertin jälkeen. Liput maksavat 10 € ja ne tulevat myyntiin samalla sivustolla torstaina 7. toukokuuta. Koronapandemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi kirkkoon ei voida ottaa yleisöä paikan päälle.

Paavali Jumppanen ja Jaakko Kuusisto ovat tehneet musiikillista yhteistyötä jo noin 25 vuoden ajan monin eri tavoin. Heidän yhteisen ohjelmistonsa kulmakiveksi on muodostunut Ludwig van Beethovenin kymmenen sonaattia pianolle ja viululle, jotka ovat tänä vuonna erityisen ajankohtaisia säveltäjän 250-vuotisjuhlan johdosta. Enontekiön kirkon konsertissa kuullaan sonaatit nro 5 F-duuri ’Kevätsonaatti’ ja nro 7 c-molli.

Konsertti on uuden Konsertti Kotiin -sivuston ensimmäinen lähetys. Sivustoa kehitetään parhaillaan Jaakko Kuusiston aloitteesta, ja sen pyrkimyksenä on luoda erityisesti klassisen musiikin ja jazzin sisällöille räätälöity palvelu, joka tähtää kestävään tapaan välittää streaming-konsertteja yleisölle poikkeusaikana ja muutoinkin. Liput konsertteihin ostetaan suoraan sivustolta, ja konsertit ovat katsottavissa suorana lähetyksenä ja mahdollisesti myös jälkikäteen, mikäli konsertin järjestäjä niin haluaa.

Konsertin videotuotannosta vastaa Saha Prod Oy ja äänitekniikasta Livepaletti Oy, molemmat oululaisia toimijoita.

Konsertin toteuttamisen mahdollistaa Arctic Pulse -hankkeen taloudellinen tuki. Interreg Nordin rahoittama Arctic Pulse kokoaa yhden brändin alle pohjoisen alueen kulttuuria kärkenään musiikki. Arctic Pulse vie pohjoissuomalaisia artisteja esiintymään Ruotsiin ja Norjaan ja tuo esiintyjiä naapurimaista Pohjois-Suomeen. Samalla kannustetaan artisteja rajat ylittäviin yhteistuotantoihin. Korona-pandemian aikana Arctic Pulse osallistuu mielellään luoviin toimiin, joiden avulla saadaan pohjoisen alueen musiikki kuuluviin myös poikkeusoloissa.

Konsertin yhteistyökumppaneita ovat myös Hetan Musiikkipäivät r.y. sekä Enontekiön seurakunta.


 27/04/2020

Jaakko Kuusiston ooppera Jää oli suurmenestys Suomen Kansallisoopperassa alkuvuodesta 2019; teos esitettiin täysille katsomoille 14 kertaa, televisioitiin Ylen kanavilla ja striimattiin maailmanlaajuisesti. Nyt Kansallisooppera on julkistanut teokselle lisänäytöksiä, jotka alkavat torstaina 22. lokakuuta 2020. Säveltäjä johtaa jälleen itse kaikki esitykset. Esityksiä on yhteensä kymmenen, ja lipunmyynti niihin alkaa 1.6. 

Esityspäivämäärät, lisätiedot ja liput: https://oopperabaletti.fi/ohjelmisto-ja-liput/jaa/


25/03/2020

Jaakon kaikki julkiset esiintymiset kevätkauden 2020 osalta on peruttu koronaviruksen aiheuttaminen toimenpiteiden vuoksi. Seuraamme tilannetta ja päivitämme uudet tiedot tälle sivulle sitä mukaa kun niitä on saatavilla.


08/12/2019

Legendaarisen The Who -yhtyeen kitaristi Pete Townshend pitää Jaakko Kuusiston viulukonserttoa "tajunnanräjäyttävänä". Townshend nosti teoksen esille Helsingin Sanomien haastattelussa joulukuun alussa.

”Tajunnan räjäyttävin äskettäin kuulemani musiikki tulee Suomesta, mutta se ei ole rokkia, vaan Jaakko Kuusiston ensimmäinen viulukonsertto – sitä ei voi uskoa todeksi”, Townshend sanoi.

Toimittaja Vesa Sirén haastatteli Jaakkoa aiheesta - voit lukea jutun täältä

Viulukonsertto syntyi Elina Vähälän tilauksesta, ja hän myös kantaesitti sen vuonna 2012 Sinfonia Lahden kanssa säveltäjän toimiessa kapellimestarina. Teos on sittemmin kuultu useiden merkittävien orkesterin ohjelmistoissa, kuten Minnesota, Detroit, Singapore, sekä Suomessa mm. RSO ja Helsingin kaupunginorkesteri. Teos on levytetty BIS-levymerkille (BIS SACD 2020).


03/07/2019

Jaakko Kuusiston viimeisin sävellys, Sellokonsertto, kantaesitettiin kesäkuun 11. päivä Naantalin Musiikkijuhlilla. Teos syntyi juhlien taiteellisen johtajan Arto Noraksen aloitteesta ja on hänelle omistettu. Sellokonsertto on Naantalin Musiikkijuhlien tilausteos. Solistina kantaesityksessä esiintyi luonnollisesti Noras itse, orkesterina oli Tallinnan kamariorkesteri, ja esityksen johti säveltäjä. Teos sai tuoreeltaan innostuneen vastaanoton sekä yleisöltä että kriitikoilta.

Kuusiston Sellokonserton kesto on noin 25 minuuttia, ja sen orkesterikokoonpano on jousiorkesteri ja yksi lyömäsoittaja. 


29/01/2019
Kommentteja (6)

Suomen Kansallisoopperassa esitettävä Jaakko Kuusiston Jää on saanut suuren kysynnän vuoksi yhden lisänäytöksen. Torstaina 7.3. klo 19 järjestettävään näytökseen saa ostaa lippuja tiistaista 29.1. alkaen osoitteessa https://oopperabaletti.fi/ohjelmisto-ja-liput/jaa/#Osta%20lippuja


28/01/2019

Jaakko Kuusiston uusin ooppera, Suomen Kansallisoopperan tilaama Jää sai kantaesityksensä säveltäjän johdolla 25.1.2019. Ulla-Lena Lundbergin Finlandia-palkittuun romaaniin perustuvan oopperan libreton on tehnyt Juhani Koivisto, ja ohjauksesta vastaa Anna Kelo.

Oopperaa esitetään Kansallisoopperassa yhteensä 12 kertaa, ja kaikki esitykset on loppuunmyyty. Viimeinen esitys on 9.3.

YLE Areena lähettää Jään suorana 5.3. klo 19. Lähetys on katsottavissa myös osoitteissa www.operavision.eu ja www.oopperabaletti.fi/live. YLE Radio 1 lähettää oopperan 22.3., ja se nähdään vielä YLE Teema -kanavalla 22.4.


23/08/2018

Jaakko Kuusiston kausi Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana alkoi virallisesti 1.8.2018. Kuusisto johtaa orkesteria sopimuksen mukaan kahdeksan viikkoa vuodessa seuraavan kolmen vuoden ajan, ja vastaa orkesterin taiteellisesta suunnittelusta.
Kuusiston kauden ensimmäinen konsertti kuullaan torstaina 6.9. Kuopion Musiikkikeskuksessa. Konsertin solistina on saksofonitaiteilija Jukka Perko, ja ohjelmassa kuullaan Outi Tarkiaisen Saivo, Jean Sibeliuksen ensimmäinen sinfonia, sekä Kuusiston oma jousiorkesteriteos Wiima. Konsertti on samalla orkesterin syyskauden avajaiskonsertti, ja irtolippujen myynti tähän sekä syksyn muihin konsertteihin alkaa maanantaina 27.8. 
Kaikkiaan Kuusisto johtaa Kuopiossa syyskauden aikana neljä sinfoniakonserttia sekä uudenvuoden aaton juhlakonsertin.


12/05/2018
Kommentteja (3)

Jaakko Kuusiston vuonna 2017 säveltämä trumpettikonsertto esitetään Buffalon filharmonisen orkesterin konserteissa viikonloppuna 12. ja 13. toukokuuta. Solistina soittaa orkesterin soolotrumpetisti Alex Jokipii, ja konsertit johtaa orkesterin pitkäaikainen ylikapellimestari JoAnn Falletta. Konsertit nauhoitetaan tulevaa levyjulkaisua varten.

Konserton tilasi Kuusistolta Marquetten sinfoniaorkesteri (Michigan) John ja Pauline Kiltisen antaman lahjoituksen turvin. Kantaesitys oli Marquettessa marraskuussa 2017. 


15/09/2017

Kuopion kaupunginorkesteri kiinnittää uudeksi ylikapellimestarikseen Jaakko Kuusiston 1.8.2018 alkaen. Orkesterin nykyisen pääkapellimestarin, Alberto Hold-Garridon sopimus päättyy heinäkuun 2018 loppuun. Kuusisto on laaja-alaisesti arvostettu toimija ja vaikuttaja suomalaisessa sekä kansainvälisessä musiikkielämässä. Kapellimestariuransa lisäksi hänet tunnetaan myös säveltäjänä ja viulistina.

Kuopion kaupunginorkesteri palaa kotisaliinsa Kuopion Musiikkikeskukseen sen remontin jälkeen elokuussa 2018, jolloin Kuusisto aloittaa kautensa. ”Olen erittäin iloinen ja otettu tilaisuudesta.  Kuopion kaupunginorkesterilla on erinomaiset kehitysnäkymät ja poikkeuksellisen hyvä kotisali, joten odotan innolla mahdollisuutta päästä suunnittelemaan ohjelmistoja pitkäjänteisesti yhdessä orkesterin kanssa”, Kuusisto kommentoi kiinnitystään. Ylikapellimestari toimii kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana, ja johtaa orkesteria vuoden aikana noin kahdeksan viikkoa. Kuusiston kanssa on solmittu kolmivuotinen sopimus, jonka jälkeen sopimuksen jatkamisesta voidaan neuvotella.


23/08/2017

Tammikuussa 2019 saa ensi-iltansa Ulla-Lena Lundbergin Finlandia-palkittuun romaaniin Jää pohjautuva ooppera, jonka säveltää Jaakko Kuusisto. Suomenkielisen libreton on kirjoittanut Juhani Koivisto ja teoksen ohjaa Anna Kelo.

Jää sai Finlandia-palkinnon vuonna 2012, jolloin se ilmestyi sekä ruotsiksi että suomeksi. Jäätä on tähän mennessä myyty Suomessa sekä ruotsin- että suomenkielisenä yhteensä lähes 150 000 kappaletta. Romaanista on aiemminkin haluttu tehdä näyttämösovituksia, mutta Ulla-Lena Lundberg antoi luvan toteutukseen vasta Kansallisoopperalle. 

Ooppera kuvaa nuoren papin ja hänen perheensä asettumista syrjäiselle saarelle. Sota on ohi, kaikesta on pulaa, mutta saarella elämä kukoistaa ja kaikki pitävät uudesta papista. Meren kimaltaessa vietetään virkaanasettamisjuhlaa. Pian tulee talvi myrskyineen eikä pappi tunne jäätä tai sen pettävyyttä.

Jaakko Kuusisto on asunut ja säveltänyt ulkosaaristossa lähellä Jään tapahtumapaikkoja ja tuntee saariston olosuhteet. Hän sanookin, että tehtävä on mieluisin, mitä hän voi itselleen säveltäjänä kuvitella. ”Tärkeimpänä pidän sitä, että musiikin on pystyttävä luomaan kokonaistunnelma, joka kuvaa meren ja jään kauneutta, armottomuutta ja pienen ihmisen suhdetta häntä ympäröiviin voimiin.”

http://oopperabaletti.fi/ohjelmisto/jaa/


07/09/2016

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut asiantuntijatyöryhmän, jonka tehtävänä on valmistella ehdotus museoiden, teattereiden (mukaan lukien tanssi ja sirkus) ja orkestereiden valtionosuusjärjestelmän uudistamiseksi. Työryhmän toimikausi kestää 31.10.2017 asti. Työryhmän puheenjohtajana on muusikko Jaakko Kuusisto.

Kulttuurin valtionosuusjärjestelmän uudistuksen tavoitteena on kehittää rahoitusjärjestelmää siten, että se ottaa paremmin huomioon toimijakentässä ja yhteiskunnassa tapahtuneet muutokset ja tulevaisuuden haasteet, tukee laadukasta ja vaikuttavaa toimintaa sekä kannustaa uudistuksiin. Lähtökohtana on, että taide- ja kulttuuripalveluiden alueellinen saatavuus turvataan myös tulevaisuudessa.  


10/08/2016

Jaakko Kuusiston kamarimusiikkiteoksia sisältävä uunituore levy 'Glow' (BIS SACD 2192) on saanut täydet viisi tähteä Helsingin Sanomien kriitikon Jukka Isopuron arviossa. "Erinomaisena soittajana Kuusisto osaa myös säveltäjänä ottaa soittimista tehot irti, myös herkimmissä sävyissä. Minimalistinen selkeys, koukuttava rytmi, impressionistiset kokosävelasteikot ja kolmisointujen rinnakkaiskulut ovat aineksia tyylissä, joka on tuore ja omintakeinen."

Levy on saatavissa hyvinvarustetuista levykaupoista sekä download-tiedostoina useista eri lähteistä, esimerkiksi eClassical (sekä FLAC että MP3-laatu): http://www.eclassical.com/labels/bis/glow-chamber-music-by-jaakko-kuusisto.html. Jos paikkakunnallasi ei ole levykauppaa ja haluat äänitteen fyysisenä levynä, ota yhteyttä kustantajaan osoitteessa info@tactus.fi.


22/06/2016
Kommentteja (1)

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on nimennyt taideneuvoston toimikaudelle 1.9.2016-31.8.2019. Taideneuvoston puheenjohtajaksi nimettiin pääjohtaja Risto Ruohonen (Helsinki). Taideneuvostossa jatkavat taiteen akateemikko Eija-Liisa Ahtila (Helsinki), muusikko Jaakko Kuusisto (Lahti) ja kustantaja Saara Tiuraniemi (Hämeenlinna). 

Uusia jäseniä ovat johtaja Pauliina Ahokas (Tampere), sosiaalineuvos Maija Perho (Turku), kirjailija Kjell Westö (Helsinki), taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunula (Oulu) ja rehtori Mauri Ylä-Kotola (Rovaniemi). 

Taideneuvoston tehtävänä on muun muassa päättää valtion taidetoimikuntien toimialoista ja valmistelevista jaostoista, nimetä taidetoimikuntien jäsenet, antaa Taiteen edistämiskeskukselle esitys taiteen määrärahojen jakaantumisesta ja myöntää määrärahoja kokeilu- ja kehittämishankkeisiin. Taideneuvosto myös tekee esitykset akateemikon arvonimen myöntämisestä erittäin ansioituneille taiteilijoille ja toimii opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelimenä. 


28/09/2015
Kommentteja (1)

Jaakko Kuusiston viulukonsertto saa lokakuun aikana useita merkittäviä esityksiä ulkomailla, ja kaikissa niissä solistina soittaa teoksen tilannut Elina Vähälä. Ensimmäisenä listalla on teoksen Yhdysvaltojen ensiesitys 9. ja 10. lokakuuta Buffalo Philharmonic Orchestran ja ylikapellimestari JoAnn Fallettan kanssa Kleinhans Music Hallissa Buffalossa.

Pian sen jälkeen konsertto on ohjelmistossa Sinfonia Lahden kiertueella Keski-Euroopassa, ylikapellimestari Okko Kamun johdolla. Lähtökonsertti kuullaan Hämeenlinnan Verkatehtaalla 14. lokakuuta, ja itse kiertueella konsertto kuullaan Katowicen Seat Concert Hallissa 16.10., Luslawicen Krzysztof Penderecki European Centre for Musicissa 17.10., sekä Wienin Konzerthausissa 19.10. Elina Vähälä on solistina myös näissä esityksissä.

 

 


24/08/2015
Kommentteja (1)

Lauluyhtye Rajattoman ja Sinfonia Lahden pitkä yhteistyö tuotti jo kolmannen levyn, kun "Rajaton Sings The Beatles" julkistettiin perjantaina 21.8.2015. Levy sisältää The Beatlesin alkuperäisen "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" -albumin kokonaisuudessaan Jaakko Kuusiston uusina sovituksina, sekä bonusraitana a cappella-version "Eleanor Rigby" -kappaleesta Jussi Chydeniuksen sovittamana. Jaakko Kuusisto johtaa levyllä Sinfonia Lahtea, ja taltiointi tehtiin kevättalvella 2015. Levyn julkaisi Sony Music Entertainment Finland Oy, ja se on saatavilla CD-levynä, vinyylinä (!) sekä tietenkin myös mm. iTunes Music Storesta ja kuunneltavissa Spotifyssa.

Levyn tuotannossa on häärinyt varsinainen dream team: orkesteriäänityksen tuottivat ja äänittivät Ingo Petry ja Thore Brinkmann (Take5 Music Production), laulut äänitti ja levyn miksasi Ilkka Herkman, ja levyn tuottajana toimi Leri Leskinen.

Lisätietoja vaikkapa tästä: https://www.sonymusic.fi/2015/06/03/rajaton-levyttaa-the-beatlesin-klassikkoalbumin-uudelleen/


14/10/2014
Kommentteja (1)

Lauluyhtye Rajaton sekä Jaakko ja Pekka Kuusisto julkaisevat viime kevään Suomen-kiertueella taltioidun levytyksen Kaksi astetta -konsertistaan. Julkaisupäivä on 31. lokakuuta, ja ennakkotilauksia voi tehdä jo nyt Rajattoman nettikaupassa (linkki alla).

Levy sisältää 15 uutta laulua, jotka ovat Jussi Chydeniuksen, Hannu Lepolan, Essi Wuorelan sekä Jaakon ja Pekan säveltämiä. Tekstit ovat Paula Vesalan, Juha Itkosen, Jarkko Martikaisen sekä Paavo Westerbergin käsialaa, ja esittäjät ovat tilanneet ne juuri tätä kokonaisuutta varten.

Boundless Records julkaisee levyn yhteistyössä Tactus Oy:n kanssa. Levynjulkaisukonsertti pidetään Sellosalissa Espoon Leppävaarassa sunnuntaina 16. marraskuuta klo 18. Lippuja saa tästä: www.lippu.fi

Levyn ennakkotilaukset tästä: www.rajaton.net


18/06/2014
Kommentteja (7)

Jaakko Kuusiston viulukonserton pianosäestyksellinen versio on ilmestynyt. Reduktion orkesteripartituurista on tehnyt pianotaiteilija Joonas Pohjonen, ja se soveltuu niin teoksen opiskeluun kuin esityskäyttöönkin esim. oppilaitoksien konserteissa. Saatavilla Jaakon kustantajalta Tactus Oy:ltä myyntimateriaalina, sisältäen erillisen soolostemman viululle. Hintatiedustelut ja tilaukset info@tactus.fi.


26/03/2014
Kommentteja (6)

Oulun Musiikkijuhlat on jatkanut taiteellisen johtajansa Jaakko Kuusiston sopimusta. Alunperin vuosiksi 2013-14 solmittua sopimusta on jatkettu vuoteen 2017 asti.

Vuoden 2014 Oulun Musiikkijuhlat päättyivät 23. maaliskuuta. Festivaali oli yleisömenestys; lippuja myytiin 32 konserttiin yhteensä noin 8.500 kappaletta, ja useat esitykset olivat loppuunmyytyjä. Seuraavat Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 8.-22. maaliskuuta 2015.


26/03/2014
Kommentteja (6)

Lauluyhtye Rajattoman, Jaakko Kuusiston sekä Pekka Kuusiston KAKSI ASTETTA -kiertue starttaa keskiviikkona 26.3. Kajaanista ja vierailee yhteensä 13 kaupungissa. Viimeinen konsertti kuullaan Helsingissä Finlandia-talolla sunnuntaina 13.4.  Ohjelmistossa 16 kokonaan uutta laulua, säveltäjinä Jaakko, Pekka, Jussi Chydenius, Hannu Lepola ja Essi Wuorela. Laulujen tekstit ovat Paula Vesalan, Juha Itkosen, Jarkko Martikaisen sekä Paavo Westerbergin käsialaa, ja kaikki teokset on kirjoitettu tätä konserttikokonaisuutta varten. Kiertueen aikataulun sekä muuta tietoa löydät tästä: http://www.sublime.fi/etusivu


17/01/2014
Kommentteja (3)

Oulun Musiikkijuhlien 24. vuosikerta soi maaliskuun 7.-23. päivä eri puolilla Oulua. Taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto on suunnitellut ohjelmiston joka pitää sisällään noin 30 esitystä, kamarimusiikista sinfoniseen heviin ja tanssitaiteeseen. Festivaaleilla esiintyvät mm. lauluyhtye Rajaton, Apocalyptica ja Avanti!, Terem Quartet, Ricky-Tick Big Band ja Julkinen Sana, viulistit Elina Vähälä ja Pekka Kuusisto, pianistit Paavali Jumppanen, Iiro Rantala ja Wendy Chen, Oulun omat yhtyeet Oulu Sinfonia ja Oulu All Star Big Band, maailmankuulut jazztaitelijat Lars Danielsson ja Cæcilie Norby sekä monet muut valovoimaiset taiteilijat. Mestarikursseja järjestetään festivaalin aikana sekä klassisen musiikin että rytmimusiikin opiskelijoille. Lue koko ohjelma tästä: www.omj.fi/ohjelma/


19/12/2013
Kommentteja (1)

Jaakko Kuusiston viulukonsertto kerää kiitosta kansainvälisissä levyarvioissa. Ruotsalaisen BIS Recordsin heinäkuussa 2013 julkaisema The Red Violin –levy sisältää Kuusiston konserton lisäksi John Coriglianon viulukonserton sekä Kuusistolta orkesteriteoksen Leika. Ylistystä saavat osakseen myös molempien konserttojen solisti Elina Vähälä sekä Kuusiston johtama Sinfonia Lahti.

Arvovaltaisen Gramophone-lehden kriitikko Guy Rickards toteaa että ”konserton finaalin rytminen energia sekä lyyrisyys ovat valtavan vetovoimaisia”. Uusi-Seelantilaisen The Dominion Postin John Button pitää levyä ”taivaanlahjana viulumusiikin ystäville” ja kutsuu Kuusiston konserttoa teokseksi ”jonka kaikki viulistit haluaisivat soittaa”.

Saksalaisen klassik.com -verkkolehden kriitikko Florian Schreiner pitää levyä ”mestariteoksena” ja kehuu orkesterin ”intohimoa sekä äänen kauneutta”, mainiten myös soiton tarkkuuden ja tasapainon erinomaisiksi. Toisen verkkojulkaisun, MusicWeb Internationalin Dave Billinge toteaa Kuusiston konserton ”vaativan ja saavan äärimmäisen taiturimaisen esityksen häikäisevän taitavan Elina Vähälän käsissä”. Myös arvostetun The Strad -lehden Tim Homfray vakuuttuu Elina Vähälän esityksestä: ”Vähälä tulkitsee Kuusiston konserton vaikuttavalla melodisella kauneudella, persoonallisuudella ja auktoriteetilla, sekä sen huomattavien teknisten vaatimusten täydellisellä hallinnalla.”

Tuorein tunnustus levylle tulee Hufvudstadsbladetilta – se on valinnut albumin yhdeksi vuoden 2013 parhaista levyistä, todeten Kuusiston musiikin olevan ”helposti lähestyttävää olematta kuitenkaan banaalia.” Kotimaisista arvioista niinikään Yleisradion kriitikko Kare Eskola kiittelee levyn vahvaa kokonaisuutta: ”Sinfonia Lahti ja BIS ovat julkaisseet kiinnostavimman levynsä pitkään aikaan, eikä ihme että pääosassa on Jaakko Kuusisto”, ja Helsingin Sanomien Jukka Isopuro toteaa Elina Vähälän olevan ”tätä nykyä viulisteistamme loisteliain”.


19/12/2013
Kommentteja (7)

Jaakko on yksi Lahden kaupungin UNICEF-kaupunkivuoden 2014 lähettiläistä. Lähettiläiden tehtävänä on tuoda näkyvyyttä vuodelle ja antaa oma panoksensa vuoden tapahtumiin. Tässä hankkeen esittely:

UNICEF-kaupunkikumppanuuden tavoitteena on lisätä kaupungin lapsimyönteistä ja kansainvälistä imagoa sitouttamalla erilaisia toimijoita lapsen edun hyväksi. Tavoitteena on myös lisätä tietoa maailman lasten tilanteesta ja kasvattaa globaalia vastuun kantamista. Lahden UNICEF-kaupunkivuoden aikana vahvistetaan lahtelaisten lasten ja nuorten osallisuutta sekä vaikuttamismahdollisuuksia. Vuoden aikana kerätään myös varoja UNICEFin Schools for Asia – ohjelmaan. Perustana työlle on lapsen oikeuksien sopimus. UNICEF-kaupunkivuosi rakentuu erilaisista tapahtumista, joiden sisältö perustuu edellä mainittuihin UNICEF – kaupunkivuoden tavoitteisiin. Kaupunkivuoden tavoitteet sopivat myös Lahden kaupungin strategiaan: Lahdesta tehdään lapsiystävällinen kaupunki. Sopimuksen kaupunkikumppanuudesta on hyväksynyt Lahden kaupunginhallitus.  

Muut vuoden 2014 lähettiläät ovat Heidi Pakarinen, Mikko Ilonen, Lasse Kantola ja Brädi.

Kaupunkivuoden nettisivut: www.lahti.fi/unicef2014


02/12/2013
Kommentteja (1)

Keväällä 2014 toteutuu pitkään suunniteltu yhteistyö, kun lauluyhtye Rajaton sekä Jaakko ja Pekka Kuusisto lähtevät yhteiselle kiertueelle. Tässä tänään 2.12. asiasta annettu tiedote:

Kun muusikkoveljekset, viulistit Jaakko ja Pekka Kuusisto, vuonna 2011 esiintyivät vierailevina artisteina lauluyhtye Rajattoman konsertissa Canberran musiikkifestivaalilla Australiassa, syntyi ajatus kokonaisen yhteisen konserttiohjelmiston tekemisestä. Tämä idea on nyt edennyt toteuttamisvaiheeseensa: Kaksi astetta saa kantaesityksensä Oulun Musiikkijuhlilla perjantaina 7.3.2014, minkä jälkeen produktio viedään mittavalle konserttisalikiertueelle ympäri Suomen.

Luvassa on tekijöidensä näköinen konsertti: musiikin ovat säveltäneet esiintyjät itse, ja sovitukset ovat muotoutuneet intensiivisten harjoitussessioiden tuloksena. Kokoonpanon yhteenlaskettu musiikillinen osaaminen on hämmästyttävän laaja-alainen, joten instrumentaatio laajenee kuudesta lauluäänestä ja kahdesta viulusta ennalta-arvaamattomiin suuntiin. Rajattoman tunnistettavan ja omaleimaisen yhtyelaulusoundin sekä Kuusiston veljesten uskomattoman musikaalisen ja mielikuvitusrikkaan pelimannimeiningin yhdistelmä on jotain, mikä jokaisen suomalaisen musiikinystävän on koettava. Laulujen sanoitukset ovat maamme eturivin tekstintekijöiden Paula Vesalan, Jarkko Martikaisen, Paavo Westerbergin ja Juha Itkosen käsialaa, ja esityksen ohjaa Minna Vainikainen.

Kaikkia mukanaolijoita koskettavaksi teemaksi, ja sitä kautta esityksen punaiseksi langaksi, nousi huoli ihmisen toiminnasta johtuvasta ilmastonmuutoksesta. Nimi Kaksi astetta viittaa optimistisimpiin arvioihin maapallon keskilämpötilan noususta vuoteen 2100 mennessä. Nimivalinnallaan artistit haluavat korostaa nimenomaan optimismin merkitystä – tarkoitus on herättää kuulijoissa ajatuksia omasta suhteestaan ilmastonmuutokseen ja mahdollisuuksistaan vaikuttaa sen hillitsemiseen.

Konserttikiertueen tuottaa Sublime Music Agency Oy www.sublime.fi

 


04/11/2013
Kommentteja (7)

Paavali Jumppasen tilaama ja sunnuntaina 3.11. Kauniaisten musiikkijuhlilla kantaesittämä Jaakon pianoteos Jurmo op. 31 saa kaksi lisäesitystä erittäin nopealla aikataululla: teos kuullaan maanantaina 4.11. klo 19 Sibelius-Akatemian konserttisalissa (Pohjoinen Rautatiekatu 9) Paavalin ja ZilliacusPerssonRaitinen -trion konsertissa. Toinen lisäesitys on heti seuraavana päivänä, tiistaina 5.11. klo 19 Porvoon ruotsinkielisen lukion salissa (Borgå Gymnasium, Gymnasiegatan 10).


20/10/2013
Kommentteja (6)

Pianotaiteilija Paavali Jumppanen on tilannut Jaakolta uuden soolopianoteoksen, joka valmistui lokakuun alussa. Jurmo, op. 31 saa kantaesityksensä Paavalin toimesta Kauniaisten Musiikkijuhlilla sunnuntaina 3. marraskuuta klo 19 alkavassa konsertissa. Teos on noin 10 minuuttia pitkä ja on saanut innoituksensa samannimisestä saaresta eteläisellä Saaristomerellä.


27/08/2013
Kommentteja (4)

Torstaina 29.8. ja perjantaina 30.8. Ouluhallissa nähdään Uuden Oulun juhlavuoden tilausteos, musiikki-ilottelu Oulun tuomaa. Kuntaliitosteemaa ihmissuhteiden kautta kommentoiva komedia on Gilbert Granholmin, Holle Holopaisen ja Minna Lindgrenin käsikirjoittama ja Iiro Rantalan säveltämä. Esitys tarjotaan kolmena ilmaisnäytöksenä oululaisille, ja yhteensä saatavilla on noin 15.000 lippua joista suurin osa on jo varattu. Solisteja, kuoroa ja Oulu Sinfoniaa johtaa Jaakko Kuusisto.

Tekijät kommentoivat teosta näin: 

Syvästi (4,1 m) vertauskuvallinen musiikkinäytelmä paljastaa, että kaksin, kolmin tai suuremmin joukoin on parempi kuin yksin. Aivan kuten kuntaliitoksessa kunnat löytävät toisensa, kohtaa koomisen tarinamme päähenkilö, oululainen Joni Kalervo Peräpudaskin lopulta sen oikean.

Oikean löytämisessä auttaa virkamies, jonka ydinosaamisalueeseen kuuluu pakkoavioliittojen järjestäminen. Mutta voiko oikea rakkaus voittaa pakkoliiton? 


22/07/2013
Kommentteja (4)

BIS Records on julkaissut levyn, jolla Elina Vähälä tulkitsee Sinfonia Lahden ja säveltäjän avustuksella uudehkon viulukonserttoni. Teos sai kantaesityksensä huhtikuussa 2012, ja siihen on kohdistunut runsaasti kiinnostusta koti- ja ulkomailla. Levy saapunee kauppoihin pikapuoliin, ja tiedostomuodossa se on jo nyt saatavilla ainakin eclassical.com -palvelusta.

Oman konserttoni lisäksi levyllä kuullaan orkesteriteokseni Leika, sekä John Coriglianon "The Red Violin" - samojen joukkojen esittämänä.

Viulukonserton ja Leikan esitysmateriaalit ovat saatavilla Tactus Oy:ltä.

www.bis.se

www.tactus.fi

BIS-2020_72_150.jpg 


05/05/2013
Kommentteja (1)

Oulun Musiikkijuhlat järjestettiin 23. kerran 10.-28.3.2013. Tapahtuma saavutti kävijätavoitteensa ja tavoitti 10 000 kuulijan rajapyykin. Festivaalin yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa mestarikurssit, joissa oli opiskelijoita viidestä eri maasta. Viikolla 11 oli viulun, alttoviulun sekä sellon mestarikurssit ja viikolla 12 rytmimusiikin mestarikurssi yhteistyössä Oulun seudun ammattikorkeakoulun kanssa. Mestarikursseja jatketaan myös ensi vuonna.

Tapahtumia oli yhteensä 47, joista kolme näyttämökantaesityksiä. Ohjelmistossa kuultiin näyttämö- ja tanssiteoksia, kamari- ja klubikonsertteja, etno- ja kansanmusiikkia, ilmais- ja laitoskonsertteja, sinfoninen elokuva ja monipuolista jazzosaamista pohjoisilta alueilta. Suurimmiksi tapahtumiksi nousivat  Jesus Christ Superstar -näytökset sekä afrikkalaisen musiikin tähden Angelique Kidjon ja Norrbotten Big Bandin sekä Jo Stancen konsertti Club Teatrialla. Music On Top -hankkeen Producers Network -tuottajaseminaari keräsi festivaalille 49 musiikkialan tuottajaa ja toimijaa pohjoisesta kolmen päivän ajaksi.

”Olemme tyytyväisiä siihen, että festivaali saavutti laadulliset ja määrälliset tavoitteensa. Tämä antaa hyvän pohjan tulevien vuosien suunnittelulle”, Oulun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto toteaa.

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään ensi vuonna 7.-22.3.2014.


30/01/2013
Kommentteja (1)

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote 30.1.2013:

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on nimennyt taideneuvoston puheenjohtajan ja jäsenet toimikaudeksi 1.1.2013-31.8.2016. Uuden taideneuvoston puheenjohtajana toimii rehtori Tiina Rosenberg (Helsinki). Opetus- ja kulttuuriministeriö nimeää normaalisti taideneuvoston kolmivuotiskausiksi, mutta nyt taideneuvoston toimikausi jatkuu poikkeuksellisesti elokuun loppuun 2016 asti.

Muita jäseniä ovat teatteri- ja elokuvaohjaaja Pauliina Feodoroff (Ivalo), taiteen akateemikkoEija-Liisa Ahtila (Helsinki), muusikko Jaakko Kuusisto (Lahti), taidemaalari Heikki Marila(Turku), yliopistolehtori Alfonso Padilla (Helsinki), apulaiskaupunginjohtaja Piia Rantala-Korhonen (Oulu), kustannuspäällikkö Saara Tiuraniemi (Hämeenlinna) ja kirjailija Antti Tuuri (Helsinki). 

Taideneuvosto päättää valtion taidetoimikuntien toimialoista, nimistä ja määristä sekä nimeää sekä valtion että alueellisten taidetoimikuntien jäsenet kaksivuotiskausittain. Neuvosto tekee Taiteen edistämiskeskukselle esityksen taiteen määrärahojen jakaantumisesta sekä tekee esityksen taiteen akateemikon arvonimestä. Lisäksi se toimii opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelimenä taidepoliittisissa linjauksissa. 

- Taideneuvostoon esitetyt jäsenet ovat taiteeseen ja kulttuuriin perehtyneitä henkilöitä. Jäsenistä muodostuu kokoonpano, jonka taiteellinen ja muu asiantuntemus on monipuolista, toteaa kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki. Kokoonpanossa on lisäksi huomioitu vähemmistökulttuurit ja monikulttuurisuus. 

- Taideneuvostolla on keskeinen rooli suomalaisen taiteen kehittämisessä. Tarvitaan rohkeutta tukea uutta, vahvistaa kansainvälisyyttä sekä huolehtia taiteen vapaudesta ja toimintaedellytyksistä. 
http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2013/01/taideneuvosto_nimetty.html?lang=fi

16/01/2013
Kommentteja (2)

Oulun Musiikkijuhlat jylläävät maaliskuun 10.-28. päivä yli neljänkymmenen konsertin voimalla. Ensimmäinen suunnittelemani ohjelmisto Ouluun sisältää musiikkia lähes joka makuun: klassista, jazzia, folkia ja rock-oopperaa. Festivaalilla nähdään myös mm. kahden uuden tanssiteoksen ensi-illat sekä oman Leirintäalueoopperani kantaesitys. Kaikki mahdollinen tieto tapahtumasta löytyy osoitteessa www.omj.fi


12/01/2013
Kommentteja (1)

Uusi vuosi alkoi heti kantaesityksellä: kontrabasisti Petri Lehto tilasi minulta viime vuonna lyhyen teoksen viululle ja kontrabassolle Sibelius-Akatemian jatkotutkintokonserttiaan varten. Syntyi 7-minuuttinen Miniö, jonka Petri ja viulisti Aleksi Santavuori kantaesittivät tammikuun 5. päivä Sibelius-Akatemian konserttisalissa. Teoksesta on tuoreeltaan valmistunut myös versio viululle ja pianolle, ja molemmat ovat luonnollisesti saatavilla www.tactus.fi


19/12/2012
Kommentteja (1)

Muutama vuosi sitten sävelsin musiikin Timo Koivusalon kahteen Täällä Pohjantähden alla -elokuvaan, ja nyt tämä kokonaisuus saapuu televisioosi. YLE TV1 lähettää koko tarinan 8-osaisena sarjana alkaen 23.12.2012. Sarjaa tähdittävät monet eturivin suomalaisnäyttelijät, eikä musiikin toteutuksessakaan kursailtu: sen soitti nauhalle Sinfonia Lahti, Sibeliustalon lavalla. Jussi-palkintoehdokkuuden musiikki sai vuonna 2011, ja soundtrack-levy on saatavilla Tactus Oy:ltä, www.tactus.fi.

Lisätietoja: http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/kotimainen-draama/kotikatsomo-taalla-pohjantahden-alla


31/10/2012
Kommentteja (4)

Keikkakalenterissa ei tällä hetkellä ole mainittavampaa ruuhkaa, sillä istun tanakasti kirjoituspöydän ääressä. Tekeillä on parikin juttua, joista suurin on uusi kamariooppera. Muutaman vuoden takainen Makuukamariooppera on ollut menestys; sitä on esitetty runsaasti eri puolilla Suomea, ja se on nyt saamassa jatko-osan. Kuten Makuukamarioopperassa, tämänkin libreton on laatinut kirjailija Jari Järvelä, ja sävellän sitä mittatilaustyönä ystävilleni Anu ja Juha Hostikalle sekä Tuula Hällströmille. Kantaesitys on suunnitteilla keväälle 2013 - siitä ja muista yksityiskohdista lisää hiukan tuonnempana.


31/08/2012
Kommentteja (5)

Lauluyhtye Rajaton ja allekirjoittanut viettävät seuraavat pari viikkoa Australiassa ABBAn musiikin parissa. Kyseinen sinfoninen pop-konserttikokonaisuus on Sinfonia Lahden ja Rajattoman yhteistyön menestynein helmi, ja nyt siitä pääsevät nauttimaan Perthin ja Sydneyn orkesterien yleisöt. Edellisellä reissullamme toukokuussa 2011 Melbournen yleisö tanssi istuinrivien välissä seisoen Dancing Queenin tahtiin, ja samaa odotellaan nytkin.


13/08/2012
Kommentteja (4)

Hannu Lepolan muodossa tosin, mutta kuitenkin: viime vuoden elokuussa yleisön valloittanut konserttiesitys Andrew Lloyd Webberin rock-oopperasta Jesus Christ Superstar tekee paluun Sibeliustalon lavalle elokuun 22.-24. päivä. Tämä Sinfonia Lahden tuotanto on kenties suurin produktio mitä koskaan on orkesterin kotisalissa järjestetty: orkesteri, rock-yhtye, Dominante-kuoro, Lahden ammattikorkeakoulun musiikki- ja draamainstituutin lauluyhtye sekä upea solistikaarti. Hannun lisäksi mukana ovat Sami Hintsanen (Juudas), Juha Kotilainen (Kaifas), Saara Aalto (Maria Magdalena), Sam Huber (Herodes) sekä Anssi Valikainen (Pilatus). Lisätietoja osoitteessa www.sinfonialahti.fi.


11/06/2012
Kommentteja (6)

Soitantokaudella 2012-13 tulen olemaan työlomalla Sinfonia Lahden konserttimestarin tehtävistä. Olen toiminut kyseisellä paikalla päätoimisesti syyskaudesta 1999 lähtien ja jo sitä ennen puolitoista vuotta sijaisena. Työloma antaa minulle mahdollisuuden panostaa omiin taiteellisiin projekteihini; sävellystöitä sekä esiintymisiä on tiedossa runsaasti. Täysin en pysy poissa Sibeliustalon lavaltakaan, sillä jo elokuussa on vuorossa Jesus Christ Superstar -konserttien odotetut uusinnat, ja kevätpuolella minulla on ilo esittää Uljas Pulkkisin viulukonsertto "Lumottu puutarha" Sinfonia Lahden kanssa. Suuresti arvostamani konserttimestarikollega Tero Latvala on lupautunut hoitamaan Lahden pestiä poissaoloni ajan. 


21/04/2012
Kommentteja (1)

Elina Vähälän taituroima viulukonserttoni kantaesitys Sinfonia Lahden kanssa 12.4. sekä toinen esitys Radion Sinfoniaorkesterin kanssa 18.4. saivat sekä yleisöltä että kriitikoilta innostuneen vastaanoton. Etelä-Suomen Sanomien Arto Sakari Korpinen piti teosta "täysosumana" (ESS 14.4.), Helsingin Sanomien Jukka Isopuro luonnehti konserttoa "maittavaksi" (HS 20.4.), ja Hufvudstadsbladetin Mats Liljeroos totesi lyyrisyyden ja virtuositeetin olevan "optimaalisessa balanssissa" ja povasi teokselle yleisönsuosikin asemaa niin Suomessa kuin muuallakin (HBL 20.4.).

Tällä hetkellä molemmat esitykset ovat netin kautta kuunneltavissa ja katsottavissa. Lahden esitys 8. toukokuuta asti tästä: 

http://www.classiclive.com/Concerts/2012/April/World_Premiere_Violin_Concerto_part1 

ja RSO:n esitys 19.5. asti tästä: 

http://areena.yle.fi/video/1334771325356


21/03/2012
Kommentteja (1)

Pyörteitä on Uuno Klamin 1950-luvulla aloittama suurhanke, kolminäytöksinen baletti jonka Kalevi Aho täydensi 1990-luvulla. Teoksen musiikki on aiemmin saatettu levylle Sinfonia Lahden toimesta, mutta vasta nyt teos nousee näyttämölle koko komeudessaan. Kyseessä on siis väistämättä yksi vuoden kulttuuritapahtumista, ja sen voi todistaa torstaina 22. ja perjantaina 23. maaliskuuta klo 19.00 Madetojan salissa Oulussa. alpo aaltokoski company tanssii Alpon itsensä koreografian, Oulu Sinfonia soittaa Jaakko Kuusiston johdolla, ja esitys on usean toimijan yhteistyön tulos: edellämainittujen esiintyjäryhmien lisäksi mukana ovat tuotannosta vastaavina Oulun Musiikkijuhlat sekä JoJo - Oulun tanssin keskus. Lisätietoja www.omj.fi


14/03/2012
Kommentteja (6)

Uusi viulukonserttoni valmistui viime viikolla, ja kantaesityskin on jo ovella. Tämä 28-minuuttinen teos on oopperoita lukuunottamatta toistaiseksi laajamuotoisin teokseni. Se on Elina Vähälän tilaama ja syntynyt Valtion säveltaidetoimikunnan sekä Teoston tuella. Teos saa lentävän lähdön: kantaesitys tapahtuu Lahden Sibeliustalossa 12. huhtikuuta Sinfonia Lahden konsertissa - Elina luonnollisesti solistina ja säveltäjä kapellimestarina. Teos levytetään samantien konsertin jälkeen, ja jo seuraavalla viikolla - 18. huhtikuuta - se kuullaan Elinan sekä Jakub Hrusan johtaman RSO:n soittamana Helsingin Musiikkitalossa.


07/02/2012
Kommentteja (1)

Muutama vuosi sitten tenori Hannu Lepola ehdotti jonkun Rajaton-yhteistyömme tiimoilta että kun hän kovasti haluaisi laulaa Stingin kappaleita, ja mieluiten vielä orkesterin solistina, niin voisinko minä tehdä sovitukset. Itsekin Sting-fanina sanoin heti joo, ja soitin Lahteen, Ouluun ja Kuopioon paikallisten orkesterien intendenteille ja esittelin idean. Syntyi kolmen orkesterin yhteistilaus, ja tällä viikolla Lahdessa lopputulos kuullaan, kun Hannu, Marzi Nyman, Lenni-Kalle Taipale, Joonatan Rautio, Rami Eskelinen ja allekirjoittanut nousevat Sibeliustalon lavalle Sinfonia Lahden kanssa. Konsertit ovat perjantaina 10. helmikuuta klo 13 ja 19 - tervetuloa!


06/11/2011
Kommentteja (1)

Jyväskylä Sinfonia kantaesittää Jaakko Kuusiston uusimman jousiorkesteriteoksen Wiima op. 27 säveltäjän johdolla Jyväskylän teatteritalossa keskiviikkona 30.11. Kyseessä on Sysmän Suvisoiton tilaaman ja Meta4-kvartetin paljon esittämän Play III -teoksen orkesteriversio, jolla on kestoa noin 12 minuuttia. Säveltäjä johtaa kantaesityksen itse, ja konsertin solistina esiintyy baritoni Jorma Hynninen, ohjelmanaan Hakolan ja Sibeliuksen lauluja. Konsertti päättyy Sibeliuksen 7. sinfoniaan. www.jyvaskylasinfonia.fi


20/10/2011
Kommentteja (5)

Sinfonia Lahdelta on ilmestynyt Ilkka Kuusiston orkesteriteoksia sisältävä 
levy "Ilkka Kuusisto - Orchestral Works" (BIS-CD-1847). Levyn kaikki kolme 
teosta - Sinfonia nro 1, viulukonsertto Concertino improvvisando ja 
kantaatti Kun talo alkaa soida - kuullaan levytettyinä nyt ensi kerran. 
Kapellimestarina levyllä on Jaakko Kuusisto, viulukonserton solistina 
Pekka Kuusisto ja kantaattisolistina baritoni Jorma Hynninen.

Lisätietoja tämän sivuston Levytykset -osiosta tai www.sinfonialahti.fi


15/10/2011
Kommentteja (4)

BIS Records on lähtenyt ryminällä mukaan musiikkitallenteiden verkkokauppaan ostamalla eClassical-palvelun. Kyseessä on klassiseen musiikkiin keskittyvä verkkokauppa josta voi ladata levyjä tai yksittäisiä kappaleita omalle koneelleen edulliseen hintaan. BIS Recordsin mukaan palvelu keskittyy äänenlaadultaan tasokkaisiin tiedostoihin ja valikoimaan on lähiaikoina tulossa myös surround sound -tiedostoja. BISin lisäksi palvelusta löytyy yli 150 levymerkin tuotteita, joten kyseessä on merkittävä toimija. Latailun voi aloittaa osoitteessa www.eclassical.com. Ja asiakaspalvelun hengessä suora linkki Jaakon levytyksiin: www.eclassical.com/conductors/kuusisto-jaakko/


26/09/2011
Kommentteja (6)

Turkulainen kamarikuoro Key Ensemble kantaesittää marraskuussa 2011 Jaakko Kuusistolta tilaamansa uuden kuorosävellyksen. Kuorolle ja harpulle kirjoitettu teos Serenadi kuullaan Turun Martinkirkossa lauantaina 12. marraskuuta klo 18 alkavassa konsertissa, jonka johtaa kuoron taiteellinen johtaja Teemu Honkanen. Sävellystilauksen mahdollisti Madetoja-säätiön avustus, mistä lämpimät kiitokset. Lisätietoja www.keyensemble.fi


18/08/2011
Kommentteja (1)

Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen rock-ooppera Jesus Christ Superstar kuultiin Sibeliustalossa Sinfonia Lahden syyskauden avauksena elokuun 25.-27. päivä. Kaikki kolme esitystä olivat täynnä, ja palaute niin lehdistössä kuin suoraan kuulijoiltakin oli ylitsevuotavan positiivista. Teoksen solisteina loistivat mm. Hannu Lepola (Jeesus), Sami Hintsanen (Juudas), Maria Ylipää (Maria Magdalena), Juha Kotilanen (Kaifas) sekä Sam Huber (Herodes). Vahvan panoksen esityksiin toivat myös Lahden ammattikorkeakoulun musiikki- ja teatterilinjan opiskelijat sekä Dominante-kuoro. Marietta Tevajärvi vastasi ohjauksesta ja esitykset johti Jaakko Kuusisto.

www.sinfonialahti.fi


18/08/2011
Kommentteja (6)

Oulun Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi vuosille 2013-2014 on valittu viulisti, kapellimestari ja säveltäjä Jaakko Kuusisto, joka on tullut oululaisille tutuksi Oulu Sinfonian päävierailijana.  Kuusisto on toiminut vuodesta 1999 Sinfonia Lahden konserttimestarina sekä Tuusulanjärven kamarimusiikin taiteellisena johtajana vuosina 1999-2006.


Keväällä 2013 Kuusisto  käynnistää mestarikurssitoiminnan, joka toteutetaan yhteistyössä Oulun seudun ammattikorkeakoulun kanssa. Mestarikurssit on suunnattu sekä klassisen musiikin että rytmimusiikin opiskelijoille. Kurssien ohjaajina toimivat kansalliset ja kansainväliset huippumuusikot. Ensi keväänä Kuusisto johtaa Oulu Sinfoniaa Uuno Klamin ja Kalevi Ahon Pyörteitä-baletin kantaesityksessä Oulun Musiikkijuhlilla.


“Oulun Musiikkijuhlilla on mahdollisuus tarjota kaupunkilaisille kansainvälisen tason musiikillisia kokemuksia. Olen iloinen tilaisuudesta osallistua tähän työhön. Mestarikurssien myötä kannamme kortemme kekoon myös nuoren taiteilijapolven puolesta. Olen varma, että heidän läsnäolonsa lisää entisestään musiikkijuhlien elinvoimaisuutta”, Kuusisto sanoo.

Lisätietoja Oulun musiikkijuhlista: www.omj.fi